Annies drängar

Annies Drängar


Sånggruppen Annies Drängar bildades i december 2008 av män 65+ som arbetar ideellt på Annies Gård. Vi var några som brukar arbeta med lite av varje på gården som en tid hade funderat på att det skulle vara roligt att sjunga tillsammans. Sagt och gjort, vid ett ”Drängamöte” på Annies Gård bestämde vi att vi skulle bilda en sånggrupp. Gunnar Alkeryd tog på sig ledarskapet och vi började väldigt trevande. Vi hade då ingen medverkan från några spelemän. Det blev några melodier man minns och första låten som kom upp var Västkustens Vals som numera tillhör vårt program som första låt.


Vi saknade dock någon eller några som kunde hålla takten med instrument och tog därför kontakt med dragspelaren Göran Ahlstedt som har tillfört musikalitet, kunskap och sköna dragspelstoner. Han i sin tur lockade med basisten Rolf Larsson som med sin taktfasthet på sin ståbas, likt en metronom, alltid håller oss på ”banan.” Vid ett behov av ännu en dragspelare kontaktades så Göte Andersson från Glommen som nu tillför underbara harmonier. Dessa tre fantastiska spelemän har lagt grunden i våra musikframträdanden. Götes hustru Bittan deltar även som piga vid våra framträdanden bl. a. i låten Fattig Bonddräng. Tyvärr finns inte Göran med oss längre vilket är mycket tråkigt. Han gick bort i början av 2017. I stället har vi hämtat en dragspelare från Oskarström, Karl-Erik Andersson som är en erfaren "bälgspelare" som snabbt kommit in i vårt glada gäng och lärt sig vår repertoar. Dessa tre spelemän utgör numera vår ordinarie trupp av Annies Sångdrängar som nu består av 3 spelemän och 16 sångare.

 

Vi uppträder huvudsakligen i Halmstads Kommun vid Hemtjänstens samlingar och gör även avstickare utanför kommunen till träffar som andra organisationer och föreningar ordnar. Vi har även deltagit i Kulturnatt vid ett flertal tillfällen. Kulturnatt anordnas av Halmstads Kommun som ger enskilda och grupper möjlighet att framträda inför publik på olika scener i staden.

 

All verksamhet sker i en ideell förening ”Sånggruppen Annies Drängar.” Bokning sker via tel. 070-641 35 36 eller via mail annies.drangar@gmail.com. Kontakt Kjell Erlandsson


För Drängarna